Elokuvakerho

Elokuvakerho toimii elokuvateatteri Kuvalassa noin kerran kuussa perjantaisin omana tilausnäytäntönä. Kerhon vetäjänä toimii Sirkka Suonpää, puh. 050 3618230.

Pro Kuvala ryhmä valitsee esitettävän elokuvan kauden ensi-iltaelokuvista. Haluamme myös tukea paikallisen ja perinteikkään  elokuvateatterin toimintaa.

Elokuvakerhon näytännöt ovat suosittuja ja usein 71 -paikkainen teatteri on täyttynyt eturiviä myöten. Siksi käytössä on ennakkoilmoittautuminen. Toiveemme on, että  esteen sattuessa siitä ilmoitetaan, jotta jonossa oleva saa vapautuneen paikan.

Kevätkauden elokuvapäivät ovat:  10.1., 7.2., 13.3., 3.4 ja 8.5.2020. Näytännöt alkavat kello 16:00.

Elokuvalipun hinta on 9 euroa. Jos kyseessä on ensi-ilta, lipun hinta on 10 euroa.

Helmikuun elokuva on kotimainen draamaelokuva Helene.

Kesto: 2 h 2 min.

Laji: Draama.

Pääosissa: Pääosissa: Laura Birn, Johannes Holopainen, Krista Kosonen, Pirkko Saisio, Eero Aho, Jarkko Lahti

Vuosi 1915. Helene Schjerfbeck elää unohdettuna taiteilijana iäkkään äitinsä kanssa maaseudulla. Viimeisimmästä näyttelystä on kulunut jo vuosia, ja Helene on jatkanut maalaamista ainoastaan omasta intohimostaan. Kaikki muuttuu, kun taidekauppias löytää Helenen sekä tämän 159 upeaa maalausta – ja haluaa järjestää suuren yksityisnäyttelyn. Helenelle käänteentekevä hetki koittaa kuitenkin vasta kun hänet esitellään Einar Reuterille. Nuori Einar on metsänhoitaja, ja taiteen harrastajana Helenen töiden intohimoinen ihailija. Hänestä tulee Helenen uskottu ja myös rakastettu.