Reseptejä

KANA WELLINGTON
4 torttutaikinalevyä
2 broilerin rintafilettä
125 g sieniä ( mitä vaan)
1 sipuli
ruukku timjamia tai kuivattua 
2 rkl voita
2 tl suolaa
mustapippuria
1 muna
Taikinalevyt sulatetaan.
Broilerinfileet ruskistetaan pannulla , samoin pilkotut sienet ja sipuli. Levyt kaulitaan hieman suuremmiksi. 
”:lle levylle levitetään sienet ja sipuli. Tämän päälle broilerin fileet. Toiset levyt laitetaan päälle ja ”liimataan” kylmällä vedellä reunoistaan kiinni alempaan levyyn, painele reunat haarukalla . Leikkaa mahdollinen ylimäärä pois. Voitele pinta munalla.
Paistetaan uunissa 200 asteessa 25 min. Annetaan levätä 5 min ja leikataan siivuiksi.

PERUNAPAISTOS
5-6 keskikokoista perunaa
0,5 dl öljyä
0,5 tl suolaa
300 g marinoituja broilerinfileesuikaleita
1 dl BBQ-kastiketta
1 pkt ( 125g/200g) mozzarellaa
1 punasipuli
6 kirsikkatomaattia
puolikas ruukkua rucolaa
Pese perunat hyvin ja leikkaa niin ohuiksi viipaleiksi kuin saat. Levitä voidellun vuoan pohjalle.Valuta öljyä perunoille ja lisää niille suola. Paista 200 asteessa n 15 min. Paista broilerinsuikaleet öljyssä kypsiksi. Sekoita BBQ-kastike joukkoon ja anna kiehahtaa.
Revi mozzarella palasiksi ja levitä puolikypsille perunoille. Levitä päälle broilerinsuikaleet, sipulirenkaat ja viipaloidut kirsikkatomaatit. paista vielä n 10 min.
Koristele rucolalla.

JAUHELIHAPIHVIT 
400 g naudan jauhelihaa
1 prk ( 200 g ) turkkilaista jukurttia
1ps ranskalaista sipulikeittoa
1 dl kaurahiutaleita
2-3 maustemitallista mustapippuria
1 muna
Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Muotoile pihveiksi ( 8-10 kpl)
Paista 225 asteessa n 20 min. Jos paistat pannulla, n 3 min / puoli.

SITRUUNA-MURUPIIRAKKA
pohja:
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa

lisäksi pohjaan:
2 munaa
2 dl piimää
täyte:
1 sitruunan mehu ja kuori
1 prk( 200g) kermaviiliä
1 prk( 250g) rahkaa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 munaa

Sulata voi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Yhdistä kuivat aineet voisulaan ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Ota talteen kolmasosa taikinasta.
Lisää suurempaan murumäärään munat ja piimä.
Levitä taikina uunipellille. Pese sitruuna huolella. Raasta keltainen osa kuoresta. Purista sitruunasta mehu. Yhdistä täytteen ainekset ja levitä pellille taikinan päälle. Murustele loppu taikina täytteen päälle.
Paista 200 asteessa 25-30 min. Leikkaa neliöiksi jäähtyneenä.

HASSELBACKAN PERUNAT
Kuori tasakokoisia perunoita ja leikkaa ne viipaleiksi niin, että viipaleet jäävät vain alaosastaan kiinni ja perunat näyttävät kokonaisilta. 
Nosta perunat voideltuun uunivuokaan ja mausta ne suolalla, pippurilla ja nokareella voita.
Kypsennä perunoita 225 asteessa kunnes ne alkavat ruskistua. 
Ripottele pinnalle korppujauhoja ja juustoraastetta ja nokare voita. Kypsennä vielä n 15 min, kunnes perunat ovat kypsyneet,