Lukupiiri

Lukupiiri kerran kuukaudessa tiistaisin klo 14:30

  17.9.  29.10.  ja 26.11. Sakunkulmassa. 

Ryhmän yhteyshenkilö on Marketta Suoja-Sjöblom p. 050-5839296.


Syksy 2019


Meidän ensimmäinen kirjamme on japanilaisen Hiro Arikawan Matkakissan muistelmat, sivuja sopivat 310 kpl. Se on vallankin lumoava tarina alunperin itsenäisen ja omanarvontuntoisen kulkukissan ja uuden ihmisisännän yhteisestä matkasta, ja ystävyydestä sekä ihmisten kesken että ihmisten ja lemmikkien välillä. 

Lukupiirin kirja 29.10. (huom! klo 14:30) on kesällä menehtyneen Claes Anderssonin Hiljaiseloa Meilahdessa (omaelämäkerrallisen mutta fiktiivisen Oton elämä 2).


26.11.  Marraskuun lukupiirissä luetaan kaksi suhteellisen lyhyttä ja pienimuotoista kirjaa. Toinen on, kuten jo aikaisemmin sovittiin, uusikaupunkilaisen Wendla Johanna Randelinin v.1848 julkaisema Elisabet (den fallna) - kuvaus sen ajan porvarisnaisen, vaimon ja äidin elämän epäsovinnaisista käänteistä pienessä kaupungissa sosiaalisen paineen alaisena.Naiskirjailijoiden kuvauskohteet - perhe ja rakkaus - jäivät 1800-luvulla suurten kansallisten aiheiden varjoon. Kirja on noussut unohduksista vasta viime vuosina. Mm. tämän vuoden Uudenkaupungin Joulu -lehdessä tulee olemaan museonjohtaja Marin Jalavan kirjoitus kyseisestä kirjailijasta, jonka ainoaksi tekstiksi Elisabet jäi.

Toinen kirja on suomalaisen, Englannissa asuvan Christina Sandun Vesileikit. Se kertoo kuuden eri nuoren naisen elämäntarinaa. Päähenkilöitä yhdistää syntyminen kahden maan välialueelle, joen rannalle jonka keskellä on saari joka ei kuulu millekään valtiolle. Rinnakkainen lukukokemus tarjoaa mahdollisuuden vertailla naisen elämää tiukassa sääty-yhteiskunnassa, ja toisaalta vapauden yhtä tiukkaa rajoittumista muista syistä nykyajan maailmassa. Toivotan antoisaa lukukokemusta! Ellet ehdi molempia, valitse jompikumpi.

HUOM. Aloitusajankohta on PYSYVÄSTI SIIRRETTY klo 14.30een.

Kevään kirjoina  olivat Rosa Liksomin "Everstinna", Elizabeth Strout´in "Nimeni on Lucy Barton", Olli Jalosen "Taivaanpallo" 


Entiset ja uudet lukemisen ystävät ovat kaikki tervetulleita. Joukkoon mahtuu, eikä tarvitse tuntea ketään ennestään.

Tuokaa mukaan ystävänne/tuttavannekin tutustumaan lukupiirin toimintaan.

Kaikkia lukupiirin kirjoja tilataan kutakin kertaa varten kirjastoon useita kappaleita erikseen lukupiiriläisiä varten. Kysyä voi neuvonnasta.